Sunnuntaina lähdettiin aamulla klo. 5 ajamaan Maijan ja Annen kanssa Ruotsiin Piteån kr näyttelyyn. Kyydissä myös lk.colliet Piitu ja Vekku, sekä meidän Kiira. Perillä oltiin hyvissä ajoin ja sää oli loistava.

  Piitu ja Vekku käyttäytyivät kumpikin hienosti kehässä ja kävikin niin että Vekku oli ROP ja Piitu VSP, kummallekin serti ja sen myötä saivat tittelirivistöihinsä Ruotsin muotovalion arvon ja Piitusta tuli myös Pohjoismaiden valio. Onnea vielä kertaalleen Maija ja Anne, teillä on kyllä niin hienot koirat ! :)

  Perrokehä olikin melkein heti nahkacollieiden loputtua. Minulla oli koko aamun ollut semmoinen olo että tänään ei mene hyvin, en tiedä miksi. Perroja oli 8, joista 2 urosta ja 6 narttua. Ennen kehää sanoin tytöille että meidän tavoite on tänään että koira osaa käyttäytyä kehässä, mutta tavoite jäikin saavuttamatta :/ Kiira oli tuomarin tullessa tutkimaan jännittynyt kuin viulun kieli ja lopulta alkoi pärräämään tuomarille, joka ihan oikeutetusti antoi meille samantien nollan eli hylätyn. Eipä ollut mieli kovin hilpeä tämän jälkeen, arvostelulapussa oli vain lausahdus huonosta luonteesta, ei sanaakaan muusta. Eniten harmittaa että Kiira yleensä käyttäytyi noin, mutta tietysti sekin että hyvät mahikset sertiin ja Ruotsin muotovalion arvoon menivät nenän edestä.

  Kokonaisuudessaan reissu oli kuitenkin hauska kun kolmen blondin voimin oltiin liikenteessä ;) Täytyy nyt miettiä miten tuota kehäkäyttäytymistä olisi järkevintä lähteä parantamaan, sillä jotain on kyllä tehtävä, vaikkei minulla suuria suunnitelmia näyttelyiden suhteen olekaan enää nyt valioitumisen jälkeen. Mutta ihan näin niinkuin yleisesti luoksepäästävyys pitäisi saada paremmalle mallille.

  Eilen oli sitten ekat kunnon agitreenit kesäkaudelle. Tehtiin paria pientä radanpätkää, joissa ei mitään ihmeempiä ongelmia. Saa nähdä millainen kesäkausi tulee :) Täytyykin tästä lähteä tokotreeneihin...