Jostain kumman syystä nämä meidän blogin päivitykset ilmestyy tänne a) harvoin ja b) jäljessä :-D Eipä meidän elämässä nyt mitään hirveän ihmeellistä ole edes tapahtunut kyllä, mutta oishan se mukava pitää edes jotenkin elossa tämä blogi. Lähinnä kai itseä varten tätä kirjoittelen, mukava sitten myöhemmin tarkistaa ja muistella että milloin tapahtui mitäkin. Kivahan se tietty on jos joku muukin tätä käy lukemassa.

  Käytin Kiiraa reilu viikko sitten hieronnassa eläinten luontaishoitaja Suvi Matilaisella. Kuten epäilinkin, lannerangan alue oli jumissa ja lisäksi myös niskan alueella oli jäykkyyttä. Lisäksi joistain kohdin löytyi hieman nestekertymää, mikä on kuulemma ihan normaalia steriloinnin jälkeen. Suvi kyseli paljon koiran luonteesta ja elämästä muutenkin ja sanoi, että lihasten jumiutumiseen voi vaikuttaa ihan jo sekin, että koira jännittää useissa tilanteissa, jolloin se ei päästä lihaksiaankaan rentoutumaan. Liikunta kun Kiiralla kuitenkin on monipuolista.

  Olin antanut etukäteen hieman tietoa koiran varautuneisuudesta ja tavasta jolla siihen kannattaa tutustua, että se helpoiten rentoutuu vieraan ihmisen käsittelyyn. Tosi hyvin Kirppu rauhoittuikin hierontaan: tutusteltuaan jonkin aikaa sanoin sille että "pistä nukkuun" ja siihen se kellahti selälleen käsiteltäväksi :) Välillä ilme oli kyllä semmoinen että "eiks sais jo mennä" mutta homma sujui kuitenkin ongelmitta, reipas Kirppu! Nyt alan käyttämään Kiiraa kyllä ihan säännöllisesti hierottavana.

  Treenailtu ollaan joskus aina lenkeillä jotain hömppäjuttuja kun on löytynyt joku sula ja edes kohtuullisen kuiva alue. Lisäksi on alettu naksuttimella opettelemaan vatitemppuja. Tosi nopeasti sain Kiiran vatiin istumaan, aloittaen ihan siitä että naks ja palkka kun se katsoi vatia ja aina kun tajusi mistä naks tulee niin odottelinkin hieman pidemmälle vietyä reaktiota josta naksauttaa. Kiiralla menee usein vinkumiseksi kun ei tiedä mitä tehdä, mutta kuitenkin ihan kohtuu hyvin yrittää erilaisia toimintoja tarjota niin että palkkausväli pysyy tarpeeksi lyhyenä motivaation kannalta. Hauska nähdä kun perron päässä raksuttaa ja lamppu syttyy oivalluksesta :)