Haettiin tänään kisakokemusta Kiiran kanssa meidän seuran epävirallisista tokokisoista, ja hyvää sellaista saatiinkin :) Tuomarina toimi meidän talvikauden treenien vetäjä Turkka. Osallistuttiin alokasluokkaan ja koira oli hyvässä vireessä (itse en kyllä voi ymmärtää miten voin jännittää niin paljon jotain oman seuran epävirallisia pikkukisoja :D ). Tässäpä pisteet:

Luoksepäästävyys 8 (nousi seisomaan hetkeksi mutta istui takaisin)

Paikallaolo 0 (ensin lähti yksi, sitten toinen, sitten Kiira... neljä viidestä koirasta lähti. Häiriötreeniä siis paikallaoloon niin että häiriö on toinen koira tekemässä muuta lähistöllä.)

Seuraaminen kytkettynä 9 (täyskäännös hieman väljä ja kuulemma vasen käteni tekee liikkeellelähdössä jotain pakkoliikettä :D )

Seuraaminen taluttimetta 9 (sama kuin yllä, oli muuten tosi pitkät seuraamiskaaviot mutta Kirppu hienosti tsemppasi ja motivaatio sillä pysyi, kuulemma kauniisti tanssahteli minun vierellä :) )

Liikkeestä maahanmeno 10 (nappisuoritus)

Luoksetulo 10 (vauhtia riitti :D )

Liikkeestä seisominen 9 (ennen seuraa-käskyä yritti alkaa haistelemaan maata joten ärähdin ja siitä piste pois. Muuten tosi hyvä, ei ottanut häiriötä toisella kentällä treenaavista koirista mitä pelkäsin )

Hyppy 10 (lemppari ;) )

Kokonaisvaikutus 10

pisteet 160/200 sija 4./9 eli siis juuri ja juuri ykköstulos tuosta paikallaolosta huolimatta :) Olen oikein tyytyväinen. Nyt pitää vaan kiinnittää huomiota noihin mun pakkoliikkeisiin liikkeellelähdöissä :D

 

  Sitten hieman eilisistä agitreeneistä: otettiin kymmenen esteen pätkää, sujui meiltä oikein mallikkaasti. Välistävedoissa saan käskyttää aika painokkaasti mutta hyvin se seuraa ohjausta, harvoin ihan omiaan keksii. Kontakteja ja keppejä otettiin yksittäisenä, kepeissä ei mitään ongelmaa, kontakteillakin tuli pitkästä aikaa näkyviin edistystä. Keinun kanssa koira on ihmeen varovainen, mutta eiköhän se siitä rohkaistu. Muuten kun on aika rämäpää radalla.

  Kiira pääsi reilu viikko sitten turkistaan ja alkupäivät oli jotenkin epävarma ja varovainen. Varmaan outo tunne kun ei olekaan yhtäkkiä enää suojaavaa villakerrosta päällä :) Trimmausoperaatio sujui sutjakasti uudella koneella ja koirakin alistui kohtaloonsa nätisti. Helppo homma siis. Ihana nähdä kuinka Kiira on nyt paljon vilkkaampi kun kuumuus ei vie voimia. Tässä vielä kuva nakusta pallonkantajasta:

1243369579_img-d41d8cd98f00b204e9800998e