Meillä tänä vuonna ei ole mitään erityisiä pääsiäissuunnitelmia. Kunhan oleskellaan. Sitten alkaakin kevään "näyttelykausi" meidän osalta: olen ilmoittanut Kiiran kolmeen ryhmänäyttelyyn peräkkäisiksi viikonlopuiksi ja Ruotsin puolellakin olisi tarkoitus piipahtaa misseilemässä toukokuussa :) Viikon päästä meidät näkee siis Haapaveden ryhmiksessä.

 Olen huomannut että perroilla on kauhean usein tuomarinmuutoksia näyttelyissä. Niin nytkin ja harmiksi tämä varalle tullut on tuomari meillä myös Tervolassa tai jos perrot laitetaankin varatuomarille sielläkin, niin tuomariksi tulee sama kuin Oulaisissa. Olisi kuitenkin kiva saada näkökulmaa omasta koirasta mahdollisimman monelta eri arvostelijalta. Ja kun varatuomarit on ilmoitettu etukäteen niin peruuttaessa ilmoittautumisen ei saa rahoja takaisin. Ei me kyllä menemättä jätetä mutta turhalta tuntuu viedä koira viikon väliajalla samalle tuomarille jos vaikka sattuukin ettei Kiira ole yhtään tuomarin suosimaa tyyppiä. Nooh, katsotaan miten käy.

Välikevennykseksi tähän kuva alkuvuodesta rempatusta huoneestani erään elegantin sisustuselementin kera ;D
1239374262_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

  Muistelin tässä juuri syksyä kun aloitimme mölliryhmässä treenaamaan agia. Samassa ryhmässä on oltu koko talvi ja kehitytty on paljon vaikka pitkä tauko olikin välissä juoksujen ja kennelyskän sun muun takia. Varmuutta on tullut ja yhteistyö radalla on parantunut. Joskus turhauttaa olla ohjaajana niin aloittelija kun koirasta olisi vaikka mihin. Kiira painaa tuhatta ja sataa ja samalla kun itse yritän tehdä samoin pysyäkseni perässä, pitäisi kiinnittää huomiota niin moneen muuhunkin asiaan. Aina se ei onnistu ja tulee vääriä estekäskyjä, liian myöhäisiä käskytyksiä, unohdan tehdä kuten kouluttaja on neuvonut, ohjaan epäselvästi.... tms :D Oppimista riittää mutta hauskaa meillä on :)

  Viime treeneissä mentiin kahta eri radanpätkää ja olin erittäin tyytyväinen meidän suorituksiin. Puhdas rata kummaltakin ekalla yrittämällä (vaikka oli haastaviakin kohtia), lukuunottamatta yhtä suoraa putkea josta tuli takaisin, vaikka kuulemma leikkasin hyvin ja meni varman näköisesti (pimeä kulma). Ihan ihme juttu! Noita pimeitä putkikulmia ollaan kyllä otettu tosi vähän. Toinen ehdotonta treeniä vaativa juttu on eteenmenot. Ja kontaktit haluaisin siihen kuntoon että niitä voisi tehdä jo ilman hihnaa.

  Loppuun laitan vielä videon parin viikon takaa. Kiirahan on ihan hullu hakemaan heitettyä lelua (narupallot ja frisbeet on parhaita) ja usein ei tarvi kuin nojata taakse kuin heittäisi lelun, niin koira jo juoksee kaukana vaikkei lelu vielä lentäisikään. Olen yrittänyt opettaa sitä katsomaan mihin lelu lentää jotta löytäisi sen helpommin, mutta kun ei niin ei :D Videossa teen ensin pari valeheittoa ja sitten heitän oikeasti. Linkki narupallonheittovideoon siis TÄSSÄ.